Triggerpoints

TRIGGERPOINT MASSAGE EN THERAPIE


Triggerpoints (TP's) zijn micro-spanningen in de spier, die verantwoordelijk kunnen zijn voor pijn, jeuk, tintelingen, gevoelloosheid, stijfheid en/of kramp. Vele klachten en symptomen van aandoeningen zijn het gevolg van (actieve) triggerpoints. Vaak ben je je daar niet van bewust omdat er meestal sprake is van afgeleide pijn. Dat wil zeggen dat de pijn zich uit, op een andere plaats in het lichaam dan waar het TP zich bevindt.

Bijvoorbeeld: TP’s in de nek en schouder kunnen hoofdpijn  veroorzaken of de symptomen van een tennisarm; TP’s in de kuitspier kunnen symptomen van hielspoor geven; pijn in de knie komt vaak door TP's in de bovenbeenspieren.

  

Triggerpointtherapie is efficiënt: de plek die de klacht veroorzaakt wordt opgespoord en gericht aangepakt, en kan door de cliënt zelf thuis enkele malen per dag (slechts enkele minuten) behandeld worden. Hierdoor treedt snel verbetering van de klacht op. De instructie voor deze zelfbehandeling en een massagebal krijg je mee na de behandeling.


Er is een A4-informatiebulletin gemaakt door Hanneke Heij vanKlik hier om te downloaden!
Massagepraktijk Mooi Meer Mens

Assumburg 16
3334 EA  Zwijndrecht

mooimeermens@kpnmail.nl

06 4835 0224